Biskut Mama Caries
Bahan-bahannya
250 gm mentega
350 gm tepung gandum
100 gm gula aising
150 gm tepung jagung
1 sudu kecil vanila
Bahan lapis atas
250 gm gula aising
1 biji putih telur
1 sudu besar tepung jagung
sedikit nescafe
Cara buat lapis atas
Campurkan gula,putih telur dan tepung jagung. Pukul hingga pekat. Bahagikan kepada 2 bahagian dan1 bahagian dicampurkan dengan nescafe.
Cara menyediakan biskut
Campurkan mentega dengan gula aising dan pukul hingga kembang, kemudian masukkan vanila. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sebati. Setelah sebati jadikan doh kemudian terapkan dengan acuan. Setelah itu sapukan bahagian atasnya dengan adunan lapisan atas yang berwarna putih tadi. Titiskan pula dengan doh nescafe kemudian lorekkan dengan lidi untuk mendapatkan corak.
Bakar hingga masak.