Almond London
Bahan-bahannya...
200 g marjerin
55 g ising sugar
1 biji kuning telur
280g tepung
20 g kastard
20 g susu tepung
20 g kacang tumbuk
Badam potong
Coklat masakkan
Mangkuk kertas
Cara buatnya..
Bakar badam hingga kekuningan. Campurkan kesemua bahan doh. Uli hingga lembut. Rehatkan doh selama 15 minit. Cairkan coklat masakkan dengan cara double boiler. ( didihkan air dalam periuk,letakkan coklat kedalam bekas lain (kuali pun boleh) ke atas periuk tadi. Campurkan sedikit minyak jagung untuk kilatkan coklat. Biarkan cair dan sesekali godak guna senduk.Sejukkan sebelum diguna.
Bulatkan doh sebesar ibu jari,leperkan doh dan masukkan badam potong tadi. Bulatkan semula. Susun kedalam loyang dan bakar hingga kekuningan. Setelah masak,letakkan dalam mangkuk kertas. Tuangkan coklat masakkan tadi hingga biskut tenggelam. (nak celup pun boleh,lagi jimat)..akhir sekali taburkan kacang tumbuk. Sejukkan sebelum di simpan dalam bekas.